Мир в Украйна може да се постигне само ако под него

...
Мир в Украйна може да се постигне само ако под него
Коментари Харесай

Шаламанов: Мир в Украйна може да има само с подписа на Зеленски


Мир в Украйна може да се реализира само ако под него стои подписа на украинския президент Владимир Зеленски. Това сподели в ефира на " Твоят ден " някогашният министър на защитата Велизар Шаламанов.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1940
" Очаквам при третия кръг от договаряния да се стигне до решение за преустановяване на огъня и евакуиране на съветските войски. Това ще даде път за политически договаряния сред двамата водачи ", изясни той. 

Според Шаламанов като част от Европейски Съюз България би трябвало да се включи с всичко допустимо, с цел да поддържа във военно отношение зашитата и свободата на Европа. 

" Инициативата за решав3ане на спора е на Европейски Съюз и ние като част от него би трябвало да участваме. Европейски Съюз е и този, който ще възвърне развиването след спора ", сподели още някогашният министър. 

Велизар Шаламанов разяснява и назначението на новия боен министър. " Подкрепям премиера който спря опитите за дестабилизация на България. Подкрепя и избора на Заков. Опитът му в НАТО и Брюксел ще е доста скъп за страната ни. България би трябвало бързо да дефинира своята неповторима роля като член на Европейски Съюз и НАТО за разрешването на украинската рецесия и цялостното развиване на системата за сигурност ", посочи той. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР